Prima pagină > Actualitate > Ovidiu Hurduzeu: “Românii care au intrat în cursa pentru bani nu vor fi niciodată mulţumiţi. E un drog, care te izolează: de familie, de ţară..” Mesaj pentru România

Ovidiu Hurduzeu: “Românii care au intrat în cursa pentru bani nu vor fi niciodată mulţumiţi. E un drog, care te izolează: de familie, de ţară..” Mesaj pentru România

A treia şi ultima parte a interviului eveniment cu profesorul Ovidiu Hurduzeu. O scurtă biografie şi prima parte a discuţiei o găsiţi cu click aici.

Este corect să afirmăm că mass-media, prin felul în care a prezentat situaţia din ţară, prin manipulare, prin minciună şi promovarea subculturii şi suburbanului, poartă o mare vină pentru degradarea societatii românesti?…Nu mai spunem de cazul banilor primiţi pentru a promova catastrofa de la Roşia Montană…

 

Nu este de mirare. Instituţiile statului, mass media,elita intelectuală” servesc autoritatile neocoloniale şi nu poporul român. Şe ştie doar că marile puteri coloniale din trecut şi-au impus dominaţia prin intermediul unei elite locale corupte.

Apropo de poporul român: majoritatea celor care proclamă că “s-au săturat de România” sunt oameni  care au venituri peste medie, lucrează în multinaţionale, în timp ce oamenii simpli, din oraşele mai mici sau de la ţară sunt mai legaţi de ideea de patrie…Cum explicaţi acest fenomen?

Cei care au intrat în cursa pentru bani si putere nu vor fi niciodată multumiţi. O să vrea mai mult, şi mai mult, tot mai mult. Este un drog, care te izolează de familie, de comunitate şi de ţară. Şi în primul rând de Dumnezeu. Majoritatea românilor trăieste însă în cadrul unei “economii smerite” care este legată organic de marea Economie Divină, de solul patriei şi tradiţiile strămoşesti. Pentru ei contează mai mult aceste legături decât veniturile sau cariera într-o transnatională. Dupa douăzeci de ani de exil american, afirm fără nici o ezitare ca românii din cadrul “economiei smerite” au dreptate. Eu mă situez de partea lor.

Că tot veni vorba de oraşe mici şi mari, ce părere aveţi despre regionalizarea propusă de actualii guvernanţi? Majoritatea populaţiei este împotriva desfiinţării judeţelor, entităţi cu sute de ani de istorie. Sub această propunere se ascunde doar incompetenta guvernanţilor sau e ceva mai mult de-atât?

Este vorba de desfiiţarea statului naţional. Regiunea, o entitate “locală” creată artificial, este Calul Troian prin care globaliştii încearcă să “spargă” structura administrativă a statului naţional. România, deşi are graniţe oficiale, nu mai are nici un fel de stavile în interior care să oprească invazia din străinătate. Pământul arabil este cumparat de italieni şi arabi, pădurile Transilvaniei deja aparţin în mare majoritate urmaşilor grofilor unguri, resursele minerale sunt vândute pe nimic fondurilor speculative. Astea sunt doar câteva exemple. Unde sunt graniţele? Unde sunt haturile din interiorul moşiei? Mai avem oare o moşie a noastră? Cu regionalizare sau fără, tot ne pierdem ţara dacă nu punem piciorul în prag. Acum!

Credeţi  în viitorul românesc al României? Ce le transmiteţi tinerilor din această ţară care suferă când văd ce se întâmplă cu neamul lor, dar nu ştiu cum şi când se va schimba ceva? Cum acţionăm, concret?

Prin solidaritate, prin creearea unei reţele de “mici fortăreţe” de apărare, cum le numeşte părintele Justin Pârvu, unde să recreem Buna Rânduială. Nu va fi uşor, nu va fi “instant”, dar vom reuşi. Deja este un pas mare pe care l-am făcut. Acum doi ani, nimeni în România nu auzise de distributism. Acum distributismul este o alternativă viabilă pentru România. Orice schimbare politică şi economică în România, va fi distributistă – şi implicit creştină sau nu va fi deloc.

Sus inima, români!

Sursa: http://codrul.wordpress.com

Reclame
 1. Qubit
  13/12/2011 la 6:47 PM

  Dumnezeul lor e banul (poezie huşeană)

  Seara cand se întalnesc,
  La separeuri care sunt private
  Si joacă poker ,remy,alte jocuri,
  Pe mize ce-s de zeci de mii de euro,
  Iar ei în fabricile ce le au,
  La muncitorii lor le dau,
  Salarii de mizerie,
  Aceşti golani ce-şi spun…patroni…
  Acasă au ei, fiecare,
  Icoane care reprezintă banul!
  Si parcă-s scoşi din minţi,
  De topuri care mai de care,
  Că vor ca să se urce cat mai sus,
  Pe scara…bogătaşilor.
  De parcă ei ar moşteni planeta
  Si nu vor merge într-o bună zi,
  Acolo unde merge toată lumea
  Si îmbracă… pardesii de scanduri!

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Invitaţie la Ortodoxie

"Teologia ortodoxă nu este rodul unei îndeletniciri abstracte și tihnite, ci fructul neprețuit și binecuvântat al celei mai înalte trude și încordări sufletești." (Părintele Patriarh Teoctist)

%d blogeri au apreciat asta: