Prima pagină > Ortodoxie > Parintele Arsenie Boca despre zilele mai de pe urma

Parintele Arsenie Boca despre zilele mai de pe urma

În zilele acestea mai de pe urmă, când şi nouă ni se pare «că de acum vremea s-a scurtat», cercetând firea durerilor, am aflat desfrânarea încleştându-i pe oameni şi lucrându-le de zor dărâmarea în întindere şi adâncime. Astfel, oamenii orbecăiesc în mulţimea neştiinţei şi a lipsei de sfat, care s-a întins ca o noapte de osândă peste bieţii oameni, în care dorm liniştiţi somnul de primejdie, de bună credinţă, precum că aceea nu-i păcat. Dar fiind rânduit să văd şi să ascult mereu durerile oamenilor – care vin de pe urma păcatelor şi a lipsei de sfat – şi ajungând adeseori una cu durerea lor, într-o zi slujind Sfânta Liturghie şi rugându-mă: «Pentru pacea a toată lumea şi pentru bunăstarea Sfintelor lui Dumnezeu biserici», aud deodată în urechea dinlăuntru înfruntarea aceasta:

– Nu te ruga de Mine să le dau pacea, roagă-te de oameni să-şi schimbe purtările, dacă vor să mai vadă pacea pe pământ.

Drept, aceea ascultător poruncii, trebuie să strig tare cuvântul Scripturii că «Dumnezeu vesteşte acum pe oameni, ca toţi de pretutindeni să se pocăiască» (Fapte 17,39). Adică să vie la viaţa curată şi la învăţătura drepmăritoare a Bisericii lui Hristos; iar când vremea o va cere să le mărturisească cu preţul vieţii, netemându-se de moarte.

– fragment extras din lucrarea PărinteleArsenie Boca– Despre durerile oamenilor, vol. 2

Reclame
 1. ORTODOX
 2. 15/11/2012 la 1:42 PM

  In atentia site-urilor cu caracter antisemit

  Inainte de toate, trebuie sa va marturisesc ca intreaga mea compasiune merge catre voi: sunteti rataciti, lasi, irelevanti si intelegeti doar in mica masura pacatele pe care le comiteti.
  Posibilitatile voastre de a empatiza cu celalalt sunt indeajuns de mici incat sa nu aveti idee cat de ofensatoare este ceea ce voi numiti libertate, fara a intelege ca esenta civilizatiei consta in ideea profund liberala conform careia libertatea mea este deplina atata timp cat nu o ingradeste si nu o agreseaza pe cea a semenului meu.
  Este, vai, si o idee profund crestina, profund hristica, insa relatia voastra cu crestinismul pare a fi doar una cu valoare propagandistica.
  Motivul pentru care va scriu este univoc: doresc sa va asigur personal ca, intr-adevar, sfarsitul lumii voastre abuzive si nereglementate este aproape. Intr-un fel sau altul, cu sprijinul autoritatilor, al comunitatii internationale sau evreiesti, al unor entuziasti ai decentei si exclusiv prin forta legii, site-urile si publicatiile voastre FIE VOR INTRA IN LEGALITATE, FIE SE VOR INCHIDE.
  Este o promisiune.
  Libertatea voastra de exprimare va fi deplina atata timp cat va respecta legea statului si legea minimei decente.
  Nu e nevoie de rugaciuni, nu e nevoie de chipul Capitanului care sa va aline anxietatile, nu e nevoie de invocarea sperioasa a memoriei lui Mota si Marin; nu veti fi nici prigoniti, nici urmariti, nici interogati. Nu veti fi nici macar bagati in seama in mod personal, pentru ca sunteti – repet – irelevanti.
  Va trebui doar sa respectati REGULILE. Din toleranta fata de deviatii precum cea de care va faceti voi vinovati a aparut nazismul, a aparut legionarismul, a aparut Holocaustul.
  Imi spuneti ca singurul motiv al demersului meu este ca sunt “jidan”. Si credeti ca asta va face demersul mai putin eficient? Ii va rapi din valoare sau onestitate?

  Ma acuzati, pe urma, ca fac politica. Ca vreau sa va aduc in legalitate pentru ca sunt candidat al USL in colegiul Israel. Aveti perfecta dreptate! Comunitatea romanilor din Israel are nevoie de o astfel de cauza pentru a-si redescoperi unitatea, solidaritatea si influenta. Credeti ca sutele de mii de urmasi ai evreilor-romani care au cunoscut direct incercarile din prima jumatate a secolului XX va vor permite la nesfarsit sa va continuati agresiunea aberanta si ilegala?
  Va inselati, va asigur. Daca statul roman nu va reusi sa-si respecte propriile legi, vor exista suficiente comunitati hotarate sa duca NORMA pana la capat.
  Pana atunci, insa, incercati chiar voi sa alegeti o cale de mijloc inteleapta, rabinica: s-ar putea sa va placa! Renuntati la agresiune, respectati legea, fiti oameni civilizati si buni romani.

  • 15/11/2012 la 3:27 PM

   Domnule Raetchi,

   Daca promovarea ortodoxiei va deranjeaza si din pricina aceasta ma catalogati ca antisemit, „antisemit” sunt.
   Daca promovarea cuvintelor capitanului Corneliu Zelea Codreanu, conducatorul Legiunii, (neavand caracter fascist, cum mintea dumneavoastra contorsionata ar putea judeca) in legatura cu afacerile evreilor in Romania interbelica va deranjeaza si din pricina aceasta ma catalogati ca antisemit, iarasi sunt „antisemit”.
   Daca va deranjeaza cartea calugarului Neofit care spune adevarul despre ocupatiile evreilor si din pricina aceasta ma declarati antisemit, „antisemit” sunt.
   Cu dragoste frateasca va spun sa va ocupati cu ce ar trebui sa se ocupe ONG-ul dumneavoastra, nu cu hartuirea nationalistilor ortodocsi.

  • curiosul
   18/11/2012 la 10:59 PM

   Bey berbecule, nu stii nici tu ce vrei! Poti sa explici, cu subiect si predicat, ce este antisemit la parintele Arsenie Boca? Sau, mai bine, poti sa explici ce-i ala antisemitism? Poti sa explici…dar de ce Dumnezeu ma chinui sa gasesc eu ratiune acolo unde nu este decat ura viscerala?
   Sa te ajute Dumnezeu sa iti vina mintea la cap!

 3. gigel
  12/11/2012 la 6:31 PM

  ortodoxie sau ….sclavie….asta e titlul corect
  iar voi le-ati ales pe amandoua

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Invitaţie la Ortodoxie

"Teologia ortodoxă nu este rodul unei îndeletniciri abstracte și tihnite, ci fructul neprețuit și binecuvântat al celei mai înalte trude și încordări sufletești." (Părintele Patriarh Teoctist)

%d blogeri au apreciat asta: